Herenhuis Vught

Het plan voor de verbouwing van deze monumentale woning, komt voort uit de wens van de opdrachtgever om het souterrain in te richten als leefkeuken met een directe relatie naar de tuin. In de voormalige situatie was het souterrain in gebruik als kantoor en berging.  Het daglicht kwam gedempt binnen mede door de lage plafondhoogte van deze ruimte en de gesloten achtergevel. Door het souterrain met een vide en trap te verbinden met de Belle Etage, ontstaat er een vernieuwde relatie tussen de verschillende woonniveaus. Het daglicht stroomt via de dubbelhoge pui beide ruimtes binnen en maakt het souterrain tot een aangename leefplek. De relatie met de tuin is geoptimaliseerd zowel in zicht als in toegankelijkheid.

Het gebruik van stalen kozijnen in het interieur en exterieur versterkt het monumentale karakter van deze woning. De detaillering en kleurstelling is eigentijds en terughoudend, en versterkt daardoor de al aanwezige klassieke detailleringen van deuren, lijsten en plafonds.

architect vught Taalstraat