woonhuis Karmozijnstraat

Super Loft

De plattegrond van deze vrijstaande woning leest als een loft. Een vaste service kern, met daaromheen een open plattegrond inclusief een hoge open ruimte met een entresol om op te werken en veel glas rondom. Schijn bedriegt want de situering in een vinex-wijk maakt de loft context  op het eerste gezicht wat minder romantisch. Toch is de vertaling van de context van een loft naar een vrijstaande woning hier goed op zijn plaats. De plattegrond kent geen deuren en geen gangen, de ruimtes lopen zowel horizontaal als verticaal in elkaar over en gebruiksfuncties als eetkamer en woonkamer zijn met een beetje goede wil uit te wisselen. In de praktijk blijken de eetruimte en woonruimte natuurlijk wat hardnekkiger vast te zitten op hun plek dan in het ontwerp voor ogen was, maar dat mag de pret niet drukken.

De definiëring van de ruimtes wordt bepaald door de positie van de berkenhouten servicekern. De positionering is dusdanig dat alle benodigde woonfuncties er rondom een plek krijgen zonder verder gebruik te maken van wanden of deuren.  In de servicekern zijn de keuken, de garderobe, meterkast en trap naar de entresol opgenomen. Slechts het toilet is niet in deze enscenering aanwezig en buiten het loft concept geplaatst, in een aangrenzende bijruimte.

prWRplattegronden-site

SONY DSC Site-rosmalen-02 001-rosmalen-architect-003 001-architect-rosmalen-002 001-architect-rosmalen-001